Uruguay

Uruguay

Shoestring, reizen naar Azie

Home

Stichting Veldwerk

ICFON

Nepal verslag

Argentinie-info

Argentinië-verslag

Bhutan-verslag

Nepal-info

bezienswaardigheden in Nepal

Nieuws

Links

E-mail

Fotogalerij

Engels

Meer Patagonie - Argentinie foto's

Meer Nepal foto's

 

 

 

 

Home  index Argentinie verslag

Uruguay: Salto en Durazno

5 november - 8 november 2005: Uruguay, Durazno, Salto

Uruguay, een verrassend relaxt en gezellig landje

Vrijdag 5 november zetten we dan eindelijk een stap in de richting van ons doel in het noord oosten van Argentinie (de Iguazu watervallen) en vertrekken vanuit Montevideo naar Durazno in het midden van het land. We hebben voor deze route en tussenstop gekozen omdat we Uruguay eigenlijk wel een verrassend relaxt landje vinden en er nog iets meer van willen proeven. Durazno is een relatief kleine plaats (30.000 inwoners) en ligt in het hart van een uitgestrekt agrarisch gebied. De busrit voert ons o.a. door de wijngaarden van Canelones (net als San Jose en Artigas) een belangrijk wijngebied. We willen het liefst buiten de stad in een estancia verblijven. We hebben geen reisgids en ook op internet konden we niet zo gauw een verblijf vinden, maar vertrouwen er op in ons beste Spaans bij de locale VVV wel iets te kunnen vinden. Dat was iets te optimistisch gedacht. In tegenstelling tot Montevideo en Colonia is Durazno helemaal niet op buitenlandse toeristen voorbereid en beide toeristenbureaus (eigenlijk toeristenhokjes) zijn ondanks de kantooruren gewoon dicht. Een taxichauffeur brengt ons bij een mini museum annex Casa de Cultura, waar men druk bezig is met de voorbereiding van het cultureel festival in januari. Het gehele kantoor gaat voor ons aan de slag en na wat telefoontjes en een half uurtje wachten, komt de eigenaresse van een estancia zo’n 5 kilometer buiten de stad aangereden om ons naar het bescheiden optrekje op zo’n 95 hectare grond te brengen. Heel bescheiden zeker t.o.v. hun voormalig buitenhuisje op 1800 hectare en de gemiddeld grootte van een estancia van zo’n 1000 hectare.

Durazno - estancia

Estancia in Durazno

Paardrijden in Uruguay

 

 

De estancia wordt gerund door Helena en Julio, een heerlijk bejaard stel dat ons flink in de watten legde. Echt van die heerlijk oude mensen die bijv het verkeer in Durazno, een superrustige plaatsje met vele nagenoeg lege eenrichtingswegen en maar een kruizing met stoplichten, al erg complex vonden. Net als het schakelen. Julio gebruikt op de hele weg van bushalte naar de estancia (incl een stukje snelweg) alleen de 1e en 2e versnelling. Als de motor wel heel veel lawaai begint te maken, gaat ie gewoon wat langzamer rijden.
Vrijdagmiddag regende het helaas erg veel, echter ’s avonds klaarde het op en de gehele zaterdag en zondag was het prachtig weer.

 

mooie bloemen in Durazno, midden Uruguay Uitgestrekt agrarisch landschap in Durazno - Uruguay

Prachtige bloemen bij estancia in Durazno

Uitgestrekt en vlakke grasweide met bloemen, "achtertuin" estancia

 

We brachten onze tijd op de estancia door met lezen, relaxt naar de omgeving staren, Uruguayaanse wijn drinken, praten met de eigenaars en wat paardrijden. Zaterdagavond werden we vergezeld door een leuk gezinnetje uit Montevideo met 2 lieve dochtertjes en samen met de eigenaars wisselden we wat verhalen uit over Nederland/Europa en Uruguay/Zuid Amerika. Beide stellen waren wel eens in Europa geweest. Als souvenir hadden ze o.a. een paar restaurant rekeningen met schandalig hoge prijzen in Euro’s bewaard. Ze leken nog steeds amper bekomen van de schrik die ze ervaarden toen ze daar de menu’s onder ogen kregen.

Zondag aan het eind van de dag reden we in een bus vol jongeren die net terugkwamen van een rockfestival naar Salto, een grensplaats aan de Rio Uruguay ter hoogte van Concordia in Argentinie. Salto is bekend van de sinaasappelboomgaarden en een aantal termale bronnen in de omgeving. We spenderen onze tijd aan het rondwandelen in wederom een relaxt stadje, wat werken, regelen van de trip naar Iguazu en een bezoek aan het Parque Aquatico – Termas de Salto Grande. Dit is een ruim opgezet zwemparadijs met alleen maar termale baden. Vanuit de baden heb je uitzicht over de Rio Uruguay en de prachtige groene omgeving. Het was dinsdagmiddag buiten de vakantieperiode en samen met nog geen 20 andere mensen genieten we van alle ruimte en rust.

 

Salto

Straatje in Salto

Schoolkinderen dragen veelal witte overjas met strik

Plaza Treinta y tres orientales Salto

 

Vandaag, woensdag 8 november vertrekken we met de boot naar Concordia in Argentinië waar we de nachtbus naar Puerto Iguazu nemen. Al met al wat het een verrassend aangenaam verblijf in Uruguay. Het is niet echt een super vakantiebestemming met spetterende hoogtepunten, maar gewoon een (of eigenlijk een buitengewoon) relaxt en aangenaam land vnl vanwege de inwoners, erg leuk als uitstapje vanuit Argentinie of Brazilie of op doorreis tussen die twee landen.

 

plein in Salto, grensplaats de brede Rio de Uruguay

Mooi plein met kerk en bloemen in Salto

De brede Rio de Uruguay, aan de overkant is Argentinie - Concordia

 

Vandaag gaan we dus naar Iguazu in het Noord Oosten, vervolgens naar Salta om van daar uit een paar weken in het Noord westen van Argentinie rond te reizen. Daarna zakken we via Cordoba en Rosario weer af naar Buenos Aires.

 

Zie voor reisverslag en foto's van Montevideo en Colonia del Sacramento: Colonia del Sacramento en Montevideo

Meer foto's Uruguay: foto's Uruguay

 

 

Eerdere verslagen

5 november - 8 november 2005: Colonia del Sacramento en Montevideo

28 november - 15 december - Belén, Cordoba, Rosario

25 november - 27 november - Susques, San Antonio de los Cobros, Salta

19 november - 24 november - Quebrada de Humahuaca

15 november - 18 november - Cafayate Cachi Salta

8 november - 15 november - Iguazu, San Ignacio, Tucuman

30 oktober - 8 november Uruguay

23 oktober - 30 oktober - meer uit Buenos Aires nb verslag volgt nog

15 oktober - 22 oktober - meer Buenos Aires

30-9 t/m - 14 oktober 2005 - Mendoza / Villavicencio / Uspallata / Los Penitentes  / Valle Grande / Cacheuta

22-29 september 2005 - sightseeing in Buenos Aires

September 2005 - aankomst in Argentinië

September 2005 - stopover in Rome

 

 

 

 

Argentinie Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Argentinie reizigers-informatie

 

 

 

26-01-2016

 

 

reisorganisaties / trekking-agencies / credit cards / (goedkope) vliegtickets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

**Online reisverzekeringen *

Steun de goede doelen van ICFON en Veldwerk in Nepal. Plaats hier uw banner !