Argentinie

wandelreizen nepal

Home
Stichting Veldwerk
ICFON
ArgentiniŽ-Verslag
Nepal verslag
Argentinie-info
Nepal-informatie
Links
E-mail
Nieuws
Engels
Fotogalerij
 

 

 

 

Home  naar Argentinie informatie

Rome - ItaliŽ (op weg naar Argentinie)

Na de periode in Nepal van september 2004 tot juni 2005, hebben we de zomer in Nederland doorgebracht. Hier ook weer lekker genoten van het mooie weer, vele festivals, leuke uitjes en stiekum nog even een stedentrip Lissabon tussendoor. Maar na de zomer was het weer tijd voor een langer avontuur. Ditmaal een trip van 5 maanden naar Argentinie, met korte uitstapjes naar Uruguay, Brazilie en Chili.

Tijdens de stopover op weg naar Argentinie blijven we 2 nachten/3 dagen in Rome, een soort van stedentrip als bonus. Een prachtige stad die dankzij de vele "ja-maars" de verwachtingen verre overtreft.

Wat wij van te voren hadden gehoord is het volgende: Rome, is een prachtige stad, met vele schitterende bezienswaardigheden en heerlijk eten/drinken, maar.........

- erg duur
- erg druk en chaotisch
- de italianen rijden als gekken door de stad
- je moet erg goed op je waardevolle bezittingen passen
- het is erg groot en wijdverspreid en je loopt niet zo maar van de ene bezienswaardigheid naar de volgende
- je moet wel een gids nemen om het oude Rome tot leven te brengen
- de wachtrij bij het Vaticaan duurt uren
- de metro is niet handig om tussen de toeristische bestemmingen de pendelen

Nou, gelukkig helemaal niets van dit alles. Wat ons betreft, niets dan positiefs over Rome. We kunnen geen minpuntje verzinnen.

Zondag 18 september arriveerden we rond het middaguur op het vliegveld en al vrij snel waren we in onze bed & breakfast in een schitterend oud gebouw op een steenworp afstand van het Sint Pietersplein. Een sfeervol appartement met 2 kamers voor gasten, gerund door een heel vriendelijk Italiaans/Fins stel. Het is lekker rustig in de stad. Veel Romeinen schijnen lekker thuis te genieten van hun vrije dag. Daar we weinig zin hadden om 3 dagen lang te gaan rennen door de stad, besluiten we gewoon wat te relaxen op de Spaanse trappen, nabij Via del Condotti, de bekende dure winkelstraat. Een heerlijk relaxt autovrij/luw buurtje waar vele touristen en enkele Romeinen hun middag spenderen. Daarna slenteren we wat rond door de prachtige straten in de omgeving en komende de ene naar de andere bezienswaardigheid tegen, o.a. de Fontana di Trevi, Villa Borghese, Piazza del Popolo, Casa di Goethe. Je struikelt er zo'n beetje over.
's Avonds is er in de straat van de bed&breakfast een feest ter ere van Santa Maria alle Fornaci met vuurwerk. Ook worden we vast opgewarmd voor Argentinie met wat Tango muziek.

De volgende dag pakken we de metro naar het Colosseum en nemen op advies van vele een gids die ons meer zal vertellen over Rome, het Colosseum en het Palatijn. Later blijkt dit nergens voor nodig. Er lopen zoveel gidsen met microfoons rond, dat waar je ook staat, je ten alle tijden vanzelf van meerdere gidsen in diverse talen uitleg opvangt, waardoor je dus makkelijk in eigen tempo en langs eigen route de bezienswaardigheden kunt bekijken.
Na het Palatijn slenteren we verder over het Forum Romanum, en via o.a. het Pantheon, Piazza Navona naar de kunstenaarswijk Trastevere en verbazen ons er over dat je zo makkelijk via heerlijk gezellige straatjes met amper verkeer van het ene leuke pleintje naar het andere loopt in Rome.

Dinsdag voor vertrek bezoeken we nog het Vaticaanmuseum, waar we uiteraard de Sixtijnse kapel bezoeken. Het Vaticaanmuseum is absoluut de overtreffende trap van pracht en praal en daarmee tegelijkertijd ook de overtreffende trap van weerzinwekkendheid. Niet alleen worden op de veelal prachtige schilderijen de meeste brute slachtpartijen afgebeeld, het is vooral volstrekt onbegrijpelijk dat de Rooms-Katholieke kerk zich zo schandalig heeft kunnen verrijken middels diefstal, plunderingen en offeringen van miljoenen arme volgelingen. Wat ons betreft een hele hele grote schande voor het instituut kerk (niet te verwarren met de in essentie mooie boodschap van de christelijke religie).

Na het Vaticaanmuseum brengen we een bezoek aan de Sint Pieter, waar we per ongeluk in de rij komen voor het graf van Paus Johannes Paulus II, waar nog altijd mensen in tranen uitbarsten om het verlies van de vorige roerganger van de Rooms Katholieke kerk. Snel ontwijken we deze meute en brengen een bezoek aan de prachtige Kathedraal zelf en sluiten ons bezoek aan Rome af door nog even de koepel van de Sint Pieter te beklimmen en van het schitterende uitzicht over de hoofdstad van Italie te genieten.

Op naar het vliegveld, op naar Argentinie.

 

 

 

 

Andere verslagen

11 februari - Terug in Nederland

30 januari - 11 februari - Toledo & Andalusie / Spanje

27 januari - 30 januari - Madrid / Spanje

6 januari - 26 januari - Lake District (oa Bariloche & Junin de los Andes), oost kust, terug in Buenos Aires

1 januari - 5 januari 2006 - La Ruta Cuarenta

28 december 2005 - 1 januari 2006- El Chalten

20 december - 28 december - El Calafate, Torres del Paine

15 december - 20 december - Ushuaia, Calafate

15 oktober - 22 oktober - meer Buenos Aires

30-9 t/m - 14 oktober 2005 - Mendoza / Villavicencio / Uspallata / Los Penitentes  / Valle Grande / Cacheuta

22-29 september 2005 - sightseeing in Buenos Aires

September 2005 - aankomst in ArgentiniŽ

 

 

 

Argentinie Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Argentinie reizigers-informatie

 

 

 

26-01-2016

 

 

vakantieparken ItaliŽ / vliegtickets / Park Albatros