portugal

Argentinie

 

Happy Nomads - Portugal

Hieronder vindt u binnenkort nog meer informatie en reisverslagen over Portugal

Portugal is de laatste tientallen jaren uitgegroeid tot een echt vakantieland en vakantieparadijs. De mooie blauwe oceaan en het aangename klimaat zijn ieder jaar weer verantwoordelijk voor miljoenen toeristen uit de hele wereld en met name uit Europa.

Portugal heeft 10 miljoen inwoners. Het grootste deel van de toeristen brengt hun vakantie door in de Algarve, dat in het zuiden van Portugal ligt. Dit gebied is lang in handen geweest van de Moren. Het klimaat is er erg aantrekkelijk. Het heeft maar liefs 200 km strand. De Algarve heeft veel kleine vissersplaatjes met nauwe en steile straatjes, kleine restaurantjes, barretjes en terrasjes.

Reizen in Portugal betekent met name veel genieten o.a. van het weer, de brede stranden aan de Atlantische Oceaan en het lekkere eten. Portugal deelt het Iberisch schiereiland met Spanje, maar in tegenstelling tot Spanje is het toerisme in Portugal een stuk minder. Maar juist het niet te toeristische is misschien wel het sterke punt van Portugal.  Dat Portugal niet al teveel heeft kunnen profiteren van de explosieve groei van het toerisme in Spanje, is te zien aan het aantal hotels dat niet is afgebouwd. Het land kenmerkt zich door o.a. de mooie kleuren die de vissersboten meenemen op het water, het goede nachtleven en de mooie golfbanen. Behalve al het moois uit de Algarve, zijn de grote steden ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Lissabon, Porto en Faro zijn allemaal steden met een eigen karakter en hebben een vliegveld. Deze steden zijn zeker het bezoeken waard.

Lissabon (Lisboa) is sinds 1255 de hoofdstad van Portugal. Na de stad veroverd te hebben op de Moren werd hier de eerste koning van Portugal gekroond. De stad ligt aan de monding van de rivier de Taag, die als waterbron zijn stempel drukt op de groene en vruchtbare omgeving van Lissabon. Lees meer over Lissabon en de bezienswaardigheden, geschiedenis, tips, highlights etc. Lissabon

Hieronymusklooster in Belem, Lissabon

het Jeronimosklooster in Belem, Lissabon

 

Nuttige reistips voor Portugal zijn te vinden op holidaycheck.nl

 

Lees verder over de hoogtepunten / highlights in Lissabon

Hotels in Lissabon

Stedentrips

Algarve

Omgeving van Gralha beach en de Atlantische Ocean bij So Martinho do Porto - Portugal

 

 

Spreekbeurt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18-01-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shoestring, reizen naar Azie

naar Portugal met OAD

 

Voordelige vliegtickets Portugal Voordelige vliegtickets naar Portugal bij World Ticket Center.

 

Vliegtickets Lissabon