reisburo

Algemene informatie m.b.t. Nepal

Nepal reisbureau

 

reizen naar Nepal
 English

 

algemeen visum trekking Mountain flight Mountainneering Rafting/Kayaking/Canyoning Bungy Jumping Jungle Safari  

NEPAL - algemeen:

Nepal is een koningrijk in het Himalaya gebergte dat tussen Tibet (China) in het noorden en India in het zuiden ligt ingeklemd. De hoogte van het land varieert van 60 meter boven zeeniveau in het zuiden tot 8848 op het topje van Mount Everest. En dit op slechts een afstand van 150 km met klimatologishe condities varierend van subtropisch tot poolklimaat met een wilde variatie in het ecosysteem, de hoogste bergrange ter wereld, dichtbegroeide tropische jungles met een rijke fauna, donderende rivieren en bebosde heuvels.

Nepal is een potpourri van etnische groepen en subgroepen die meer dan 70 talen en dialecten spreken. Nepal heeft een verbazingwekkende diversiteit in sighteeing attracties en avontuur te bieden, die men nergens anders in de wereld vindt. Je kunt er prachtige rondreizen maken.

 

NEPAL - slechts 0,1 procent van het aardoppervlak is het thuis van:

1)      2 procent van alle bloemensoorten in de wereld;

2)      8 procent van het aantal vogels op de wereld (meer dan 848 soorten);

3)      4 procent van de zoogdieren op aarde;

4)      11 van de 15 verschillende vlinderfamilies op aarde (meer dan 500 soorten);

5)      600 inheemse planten families;

6)      319 soorten exotische orchideeŽn

 

 

Visa informatie:

--Het Nepalese visum is gratis voor alle touristen die niet langer dan 3 dagen in Nepal verblijven (maar bijv op doorreis zijn van Tibet naar India of vv.

--Voor toeristen uit de SAARC landen ťn China is het visum gratis

--Voor Nederlanders en Belgen is kost een visum voor 60 dagen $30,-.

Het visum kan worden aangeschaft bij de Nepalese Ambassade (bijv in Amsterdam) of op het vliegveld in Kathmandu bij aankomst. Hiervoor heeft men 2 pasfoto's nodig. Tip: een klein kleurenprintje van een foto van je hoofd volstaat ook, een echte foto is dus niet nodig.

 

    Naar top

 

Reizen naar NEPAL:

Per vliegtuig:The Royal Nepal Arilines(RA) is de nationale vlagdrager met vluchten van/naar Delhi,Hongkong,Mumbai,Osaka, Shanghai en Singapore. Andere internationale luchtvaartmaatschappijen met vluchten van/naar Kathmandu (de hoofdstad van Nepal) zijn Lauda Air (Wenen),Biman Bangladesh Airlines (Dakkha), China South-West Arilines (Lhasa, Tibet), Condor (Munchen), Druk Air(Paro, Bhutan), Gulf Air (Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten), Indian Airlines (Delhi,Calcutta,Varanasi), Qatar Airways (Doha, Qatar), Thai International (Bangkok), Martinair(Amsterdam via Sharjah)

Over land: Alle bezoekers aan Nepal kunnen enkel en alleen gebruiken maken van de volgende grensovergangen: (1)Kakarbhitta (2) Birgunj (3)Bhairahawa (4) Nepalgunj (5) Dhangadi (6) Mahendra Nagar aan de grens met India en (7) Kodari aan de grens met China. Bezoekers die over land naar Nepal reizen met hun eigen voertuig moeten een international rijbewijs bezitten.

 

Belangrijke toeristische attracties:

Trekking:

Het maken van een trekking is een van de beste manier om Nepal te verkennen en de prachtige combinatie van natuurschoon en cultuur te ervaren. Wanneer je redelijk fit bent, de spirit vor avontuur hebt en niet bang bent om in de bergen te wandelen, ben je gekwalificeerd voor deze ervaring. Het gehele oppervlak van dit koninkrijk is een paradijs voor trekkers. Er zijn hele makkelijke tot bijzonder pittige treks varierend van enkele dagen tot meerdere weken. Allen bieden ze een geweldig blik op het landschap.

Trekking in Nepal / Himalaya

Enkele van de meest bekende trekkings zijn:

1) Omgeving van Mount Everest

2) Annapurna Regio

3) Langtang & Helambu Regio

#Nb:De duur van de trekking varieert afhankelijk van de conditie en de interesses van de klant.

 

    Naar top

more about activities in Nepal

 

Nb Het is ons doel en genoegen om u een hele speciale ervaring te presenteren en u welkom te heten in Nepal het fabelachtige Shangri-La! 

We zien uit naar het privilege om het u hier naar de zin te maken!

 

Voor meer details, neem contact op met:

C/O World Asia tour pvt.Ltd

Thamel, Kathmandu, Nepal

Telefoon: +977-9851058955

E-mail: nepal@reizen-naar.nl