Vlag van Nepal

Teej festival - Pashipatinath nabij Kathmandu

 

 

 

Happy Nomads - Sport / activiteiten

Hieronder vindt u een overzichten van sporten en overige actieve dingen die in Nepal beschikbaar zijn, o.a.: Trekking, rafting, mountainbiking, Golfen, Bungi-jumpen, Skien, Salsa.

Trekking, zie de trekking pagina op Happy Nomads

Wildwatervaren

Op de Bhote Kosi rivier zijn er mogelijkheden voor rafting, kayaking en canyoning.

Mountainbiken

Bij diverse winkels in Thamel / Kathmandu is het mogelijk om mountainbikes te huren of te kopen. De vallei leent zich uitstekend voor tours per mountainbike. Een gewone fiets voldoet meestal niet op de slechte heuvelachtige weg, doch per fiets ervaar je het leven in de vallei op een hele andere manier dan wanneer je er per taxi of bus op uittrekt.
Fiets huren: mountainbikes zijn al beschikbaar vanaf circa rs 100 a 150 per dag, maar echte goede MTB's kosten al snel rs 300 a 500 per dag.
Fiets kopen: mountainbikes zijn te koop vanaf circa Rs 4000 voor een eenvoudige tot circa Rs 15000 voor heel geavanceerde.
Nb. 1 Euro is circa 110 Rupees.

U kunt online geschikte fietskleding vinden.
email: service@zalando.nl
website: www.zalando.nl/fietskleding

Ballonvaren

In de Kathmandu-vallei zijn er mogelijkheden om vanaf een hete lucht ballon van het uitzicht over de vallei, maar natuurlijk vooral over de Himalaya te genieten.

Vissen

Zwemmen

In diverse luxe hotels in Kathmandu (o.a. het Yak & Yeti hotel en het Radisson hotel) is het ook voor niet-gasten mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van het zwembad.

Ponyrijden

Bungi-jumping

Boven de Bhote Kosi rivier bij het "Last Resort" vlakbij de grens met Tibet is de hoogste bungi jump ter wereld. Met een sprong van 160 meter zeker niet iets voor angsthazen. Een jump kost incl. vervoer vanuit Kathmandu al gauw $75,-

Golfen

In 1999 werden golf-faciliteiten in Nepal geintroduceerd door Gorkana Forest Golf Resort. Dit is een golfbaan van 18 holes, ontwerpen door het schotse Gleneagles.

Verder zijn er de volgende 2 banen: De Royal Nepal Golf Club bij Pashupatinath (9 holes), een 9 holes golfbaan bij Fulbari Resort in Pokhara (alleen voor gasten) en de Himalayan Golf Course, ook in Pokhara.

Daarnaast is er nog een golfresort in Dharan. Nirvana Country club is een "Heath en golf resort" met een 18 hole golf course, nabij het vliegveld van Biratnagar.

Jungle-safariīs

Paragliding en ultra-light vliegen

In Pokhara zijn er mogelijkheden om middels paragliding of ultra-light vliegen van het adembenemende uitzicht over de Himalaya te genieten.

Skien en snowboarden in Nepal

Ook skien en snowboarden behoort tot de mogelijkheden in Nepal. Het Franse Himalayan Heli Ski Guides biedt Heli Ski reizen in Nepal aan. Maar met prijzen vanaf $6700 (hiervoor kun je gemakkelijk een jaar in Nepal reizen) zeker niet voor een ieder weggelegd.

Meer informatie:

Himalayan Heli Ski Guides
Chamonix, France
Tel: +33 (0)6 23 08 08 26

e-mail: himalheli@easyconnect.fr
website: www.heliskinepal.com 

Salsa

In Kastapmandap Bazaar (nabij Durbar Marg) is de Salsendo Studio en in Babarmahal is de Salsa Bar. In beide gelegenheden zijn er mogelijkheden voor salsa-lessen. De Salsa Bar in Babarmahal is daarnaast ook een restaurant c.q. bar/dancing.

Karting

Sinds begin 2005 is het ook mogelijk om te karten in de Kathmandu vallei. Lees meer hierover via Karting in Kathmandu Valley

 

 

 

 

Nepal Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Nepal reizigers-informatie

 

 

 

 

 

 

 

Nepal activities index / verslag # 5

 

 

 

26-01-2016