Vlag van Nepal

Teej festival - Pashipatinath nabij Kathmandu

 

 

Terug trekking info

Langtang Gosainkund Helambu trekking

Helambu-Langtang regio

Een bezoek aan de Langtang vallei geeft een gelegenheid om dorpen te verkennen, smalle toppen te beklimmen en een bezoek te brengen aan ijstoppen op een comfortabele lage hoogte. 

De Langtangvallei ligt op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Kathmandu. In 1976 werd deze vallei geklasseerd als nationaal park. Het is het tweede grootste park van Nepal met een oppervlakte van 1.700 vierkante kilometer.Daarbij komen nog de talloze zomerverblijven die tijdens de moessonperiode door de herders worden bewoond. De bevolking lijkt niet op de Sherpas, die honderden jaren geleden vanuit Kyrondzong in Tibet over de Himalaya zijn getrokken. Anderzijds lijkt hun taal op deze van de Tibetanen die in SIKIM wonen. 

De trekking gaat terug van Langtang naar Kathmandu via de heilige meren van Gosainkund op 4300 meter. Ieder jaar bij volle maan tussen half juli en half augustus komen duizenden bedevaarders om te baden in het heilige water van n van de Gosainkund meren. Tevens brengen zij hulde aan de hindoe god Shiva.

Op de top bij de meren krijg je een indrukwekkend panorama in westelijke richting met de Himal-chuli (6.893m), Ganesh Himal (7.406m) en de Manaslu (8.156m) als blikvangers. Zelfs bij helder weer kan men in de verte de Annapurna en de Dhaulagiri aanschouwen.

Na de pas kom je  in de Helambu, een volledig nieuw gebied, zowel qua bevolking als qua beplanting. Dit gedeelte van de Helambu wordt bewoond door Sherpa's die wel een verschillende klederdracht dragen dan hun broeders van de Solo khumbu maar toch dezelfde taal spreken. In Gopte (3.430m) kun je overnachten. 

 

Populaire trekking in Langtang Helambu regio

Langtang & Gosainkund Trek

15 dagen trekking naar heilige meren Gosainkund
Maximale hoogte 4610 meter

Dag 1: Kathmandu naar Dhunche via Trisuli Bazaar 

Dag 2: Dhunche naar Syabru

Dag 3: Syabru naar Lama Hotel

Dag 4: Lama Hotel naar Langtang dorp 

Dag 5: Langtang naar Kyanjin Gompa

Dag 6: Langtang vallei 

Dag 7: Kyanjin Gompa naar Lama Hotel

Dag 8: Lama Hotel naar Syabru

Dag 9: Syabru naar Sing Gompa

Dag 10: Sing Gompa naar Gosainkund 

Dag 11: Gosainkund naar Ghopte

Dag 12: Ghopte naar Tharepati

Dag 13: Tharepati naar Khutumsang

Dag 14: Khutumsang naar Chisopani

Dag 15: Chisopani naar Kathmandu

 

 

 

Nepal Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Nepal reizigers-informatie

 

 Trekkingen Nepal

 

 

 

 

 

 

 

Shoestring, reizen naar Azie