Vlag van Nepal

Teej festival - Pashipatinath nabij Kathmandu


 

 

Everest regio

De Khumbu van Everest regio is het meest populaire trekking gebied in Nepal. Het zou waarschijnlijk de meest populaire bestemming zijn, maar het is moeilijker om naar Solu Khumbu te komen dan naar het Annapurna gebied. Om dichtbij Everest te komen moet je of 10 dagen wandelen of vliegen naar naar Lukla, een afgelegen berg airstrip waar vluchten onbetrouwbaar zijn.

Iedere Nepalbezoeker droomt ervan om een trektocht naar de voet van de hoogste bergen ter wereld te maken en te bivakkeren met de Sherpa's die in hun schaduw leven. Sinds een Amerikaanse expeditie in 1950 en een Engelse in 1951 deze streek hebben verkend, hebben vele trekkers en klimmers dezelfde weg genomen. De exploten van klimmers zoals Sir Edmund Hillary, Chris Bonnington, en Reinhold Messner zijn wereldwijd bekend. Maar buiten deze exploten zijn er ook de Sherpa's, een volksstam die over 800 jaar Tibet verliet en zich vestigde langs de Nepalese kant van de Himalaya en vooral ten N-O van Kathmandu. Dit gebied noemt men de Solo Khumbu. Solu Khumbu is beroemd, maar niet alleen door wereld’s hoogste berg de Mount Everest  (8848 meter), maar ook om de Sherpa dorpjes en kloosters.

Sher - Pa betekent " Mens komende uit het oosten " en niet drager zoals vele mensen denken. Sherpa's waren oorspronkelijk vooral herders, handelaars en boeren. Door de groei van het toerisme zijn praktisch alle mannen en ook enkele vrouwen werkzaam in de expedities als klimmer of drager. In de trekkinggroepen fungeren zij vooral als gids, kok en keukenhulp. In de zomermaanden bewerken zij hun akkers.

 

Populaire trekking in Everest regio

Everest Expeditie Route

22 dagen trekking
Trekking naar Everest Base Camp en Kala Patar
maximale hoogte 5545 meter 

Dit is de beste manier om een Everest trekking te doen. Het volgt veel van de oude bereik route gevolgd door Everest expedities van de 1950's tot de 70's. Het geeft een goede gelegenheid om het immens bevolkte middenheuvelgebergte en het hoogtegebied van de Everest regio te zien

Het gedeelte van de trekking van Jiri naar Lukla is vaak onbevolkt en daardoor een veel beter trekking land. Vanaf Namche volgt de trekking de Lukla naar Everest basis kamp route en vliegt vanaf Lukla.

 

Dag 1: rijden naar Jiri 

Dag 2: Jiri naar Bhandar 

Dag 3: Bhandar naar Sagar 

Dag 4: Sagar naar Junbesi 

Dag 5: Junbesi naar Nuntala 

Dag 6: Nuntala naar Khari Khola 

Dag 7: Khari Khola naar Puiyan 

Dag 8: Puiyan naar Phakding 

Dag 9: Phakding naar Namche 

Dag 10: acclimatiseringsdag in Namche 

Dag 11: Namche Bazaar naar Tengpoche 

Dag 12: acclimatiseringsdag in Tengpoche 

Dag 13: Tengpoche naar Dingboche 

Dag 14: Acclimatisation Day naar Dingboche 

Dag 15: Pheriche naar Lobuje 

Dag 16: Lobuje naar Gorak Shep 

Dag 17: Gorak Shep naar Lobuje 

Dag 18: Lobuje naar Pheriche 

Dag 19: Pheriche naar Tengpoche 

Dag 20: Tengpoche naar Namche Bazaar 

Dag 21: Namche Bazaar naar Lukla 

Dag 22: vliegen van Lukla naar Kathmandu 

 

Meer informatie over de Everest Base Camp trekking of deze trekking boeken

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepal Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Nepal reizigers-informatie

 

   helicopter lands atop everest / beer

 

 

 

 

 

 

Shoestring, reizen naar Azie

Wandelreizen in Nepal