Maradona, Evita, Peron

Buenos Aires - Argentinie

Home
Stichting Veldwerk
ICFON
ArgentiniŽ-Verslag
Nepal verslag
Argentinie-info
Nepal-informatie
Links
E-mail
Nieuws
Engels
Fotogalerij
 

 

 

 

Home  index Argentinie verslag

Evita, Peron, Diego Maradona

Peron, evita, diego maradona

Foto van poppen van Evita, Peron en Diego Maradona op balkon van restaurant in La Boca.

 

Fragment uit Buenos Aires verslag :

.....................De volgende dag gaan we naar de wijk La Boca. Deze wijk waarvan de naam verwijst naar de monding (boca) van de rivier Riachuelo zou dť volkswijk van Buenos Aires moeten zijn, bakermat van de tango en thuisbasis van de Boca Juniors, mede dankzij Diego Maradona misschien wel de populairste voetbalclub van Argentinie. In deze wijk kwamen in de 19e eeuw de Europese immigranten aan, die hun houten met golfplaten huizen in vrolijke felle kleuren schilderden.
Het leek ons leuk om eens lekker een middagje door deze vrij grote wijk te wandelen. Nadat we uit de bus stapten en een willekeurige straat inliepen, werden we binnen vijf minuten door 3 verschillende mensen duidelijk te verstaan gegeven dat het vrij onverstandig zou zijn om door te lopen. De buurt waar we heen gingen zou veel te gevaarlijk zijn voor westerse toeristen met goed gevulde portemonnee (valt bij ons best mee hoor) en mooie camera. Na drie van zulke duidelijke waarschuwingen leek het ons beter om daar maar naar te luisteren en ons braaf richting het stadion van de Boca Juniors en de Caminito, dť attracties van deze wijk, te begeven. Aan een stadion valt natuurlijk meestal niet zoveel te zien, dus liepen we snel door richting Caminito, een klein autovrij straatje dat het hart is van een soort openluchtmuseum waar de toerist een beetje het idee moet krijgen hoe vroeger grotere delen van La Boca er uit moeten hebben gezien..............

Nb deze foto is gebruikt in het boek "Football, One game, many world" dat is uitgebracht t.g.v. het WK Voetbal 2006 in Duitsland.

 

Lees dit hele verslag over Buenos Aires

 

River Plate - Boca Juniors

 

 

 

 

Argentinie Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Argentinie reizigers-informatie

 

 

1e verslag aankomst in ArgentiniŽ

 

 

26-01-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26-01-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Argentinie reizen:

Shoestring - Groepsreizen ArgentiniŽ

PatagoniŽ