Argentinie

Argentinie

Yavi, Jujuy, Argentinië - Happy Nomads

Yavi is een klein knus koloniaal plaatsje aan de gelijknamige rivier, 15 kilometer ten oosten van de grensplaatsen La Quiaca - Villazon (Bolivia).

De bezienswaardigheden zijn de meer dan 300 jaar oude Iglesia de San Francisco met prachtige vergulde ornamenten en de Casa del Marqués Campero. De casa is tegenwoordig een museum met informatie over en vondsten uit de omgeving en bevat ook een antieke bibliotheek.

Yavi komt volledig tot bloei tijdens het festival van het vaderland op de eerste zondag van oktober.

Vanuit het plaatsje kun je mooie wandelingen in de omgeving maken, o.a. naar Yavi Chica, de Cerros Colorados waar je ook rotsschilderingen kunt vinden.
Bij Yavi Chica, 4 km ten noorden van Yavi aan de Rio San Francisco, vind je ruines waar je zelf nog onderdelen van gebruiksvoorwerpen uit oude tijden kunt vinden.
De rotsschilderingen bij de Cerros Colorados vind je door vanuit Yavi terug te rijden naar La Quiaca en voorbij de afslag naar de
Cerros 8 Hermanos, de afslag richting de laguna Colorade en het seismologisch centrum te nemen. Je rijdt dan tussen een paar van de laatste "hermanos" door. Iets voorbij het seismologisch meetpunt vind je rotsen met kleine stenen muurtjes er om heen. Hierin vind je de rotsschilderingen.

8 hermanos bergen bij Yavi, grens Bolivia

rotsschilderingen bij Yavi

8 hermanos bergen en vicuna's bij Yavi

Rotsschilderingen bij Yavi


Wanneer je aan de west kant Yavi uitloopt en de Rio Yavi volgt, kun je ook rotsschilderingen vinden. Deze zijn echter wat moeilijker te localiseren en het is raadzaam om een kind uit het dorp mee te vragen op je wandeling om ze aan te wijzen.

In het dorpje zijn circa 10 accommodaties waar je een of meerdere nachten kunt spenderen. Hieronder staan er een aantal:

Hostal de Yavi Güemes 222, near Iglesia de San Francisco and Casa del Marqués Campero
Hosteria Pachama Beautiful building at the entrance of the village
Posada Quetzal Hostal in the main streat of Yavi
Posada Tia Natalia Posada half way the main street
Hostal La Casona Hostal and tourist information

 

 

 

 

Home  Terug naar Argentinie informatie

 

 

 

05-07-2016

 

 

 

Argentinie Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Argentinie reizigers-informatie