Flag from Argentina

Argentinie

Ushuaia, Vuurland - Argentinie - Happy Nomads

Ushuaia (provincie Tierra del Fuego = Vuurland) is de zuidelijkste stad ter wereld en de gateway naar Antartica. De geschiedenis gaat hier terug naar 1870. Het is een leuk stadje (58.000 inwoners) en het ligt prachtig gelegen tussen het brede Beagle kanaal en de eeuwig besneeuwde toppen en de Martial gletsjer in. Isla Navarino en het Chileense Isla Hoste liggen aan de overkant van de baai. Alleen al voor de locatie zou je hiernaar toe moeten, niet zozeer omdat het de zuidelijkste stad en het einde van de wereld is. Aan alle kanten tegen de berghellingen op staan er vrolijk gekleurde huizen in alle vormen en maten. Het lijkt erg op de bouwstijl van huizen uit Oostenrijk en Zwitserland. Er wordt behoorlijk gebouwd. Er staan echter nog een aantal karakteristieke woonhuizen uit de begintijd van Ushuaia.

Het toerismebureau is centraal gelegen aan de Avenida de San Martin. Het gebouw is tevens karakteristiek voor dit gebied. Zij hebben uitgebreide informatie over accommodatie en vertellen je of wat er nog beschikbaar is. Ook hebben ze uitgebreide informatie over de mogelijkheden (musea) en toeristische bezienswaardigheden. Je vindt in Ushuaia veel reisbureau's die een uitgebreid aanbod hebben aan excursies en mogelijkheden in de omgeving.

Ushuaia, Tierra del Fuego - Argentinie Uitzicht op Ushuaia en Beagle kanaal vuurtoren-Beagle-kanaal-Vuurland

Ushuaia, Vuurland, Fin del Mundo

Ushuaia vanaf Martial gletsjer

de vuurtoren op Beagle kanaal

Er is namelijk veel te zien en te doen in Ushuaia en omgeving. Veel informatie staat op
www.e-ushuaia.com en www.tierradelfuego.org.ar

Enkele tips:
Een aanrader is om een boottocht te maken op het Beagle kanaal. Er zijn boottochten van 4, 6 en 9 uur. Voor 4 uur moet je rekenen op zo'n 30 euro. Je bezoekt o.a. Isla de los Lobos en Isla de Los Pajaros, waar je zeeleeuwen, pinguins en zeevogels zult aantreffen. Ze vertrekken vanaf de stadspier. Hier vind je ook de schepen die naar Antartica gaan. De meeste georganiseerde expedities naar Antartica vertrekken uit Ushuaia, omdat het de haven is die het dichst bij het Zuidpoolgebied ligt.

In het Parque Nacional Tierra del Fuego (Nationale Park Vuurland) kun je mooi wandelen. Er zijn verschillende routes mogelijk van lengte en zwaarte. Je hebt er prachtige panoramische uitzichten op het Beagle kanaal, de Canadon Negro en nog veel meer bergen. Ook vind je hier meren, gletsjers en veel diverse flora en fauna, zoals vossen, roofvogels en condors. Het is door zeer geschikt voor bird-watching. Neem altijd van alles mee qua kleding want het weer is erg veranderlijk in Ushuaia. Het ene moment regent het, het andere sneeuwt of hagelt het. Het leuke hiervan is dat het uitzicht nooit verveelt, want het is telkens weer anders.
Een aparte attractie is nog de Tren del Fin del Mundo. Deze is maar 8 km lang en is destijds aangelegd door de gevangenen van Ushuaia. Het is nu echt een toeristentreintje en niet echt de moeite en het geld waard.
Nabij het station van Tren del Fin del Mundo vind je ook de meest zuidelijk gelegen golfbaan ter wereld. Op de Ushuaia Golf Club vind je negen holes om tussen de buien door even te golfen.

Op slechts 7 km van het centrum van Ushuaia ligt de Martial gletsjer, dat in de winter een skigebied is en in de zomer kun je er ook mooi wandelen. Er zijn diverse routes mogelijk, o.a naar de gletsjer via een vrij steile helling (ongeveer 3 km). Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over Ushuaia en het Beagle kanaal met daarachter weer bergen.

Er zijn verschillende estancias (ranches) die je in de omgeving van Ushuaia kan bezoeken. Een bekende is estancia Harberton die op 85 km van Ushuaia ligt. Het heeft een prachtige lokatie en 20.000 hectare grond met nog maar een paar duizend schapen. Het heeft een lange geschiedenis. Je kan er met de boot heen of met de auto of mini-busje.

Er zijn vele goede hotels, hostels, hosteria's, restaurants en internetcafe's. Hieronder vind je een aantal hotels en hostels met website.

Paisaje del Beagle Vlakbij het centrum, vrij nieuw familiehotel, prachtig uitzicht vanuit de gezellige ontbijtruimte op het Beagle kanaal en de haven. Tweepersoonskamers met prive badkamer (vanaf 35 euro), kamer voor 3 en 4 personen, incl. ontbijt en internet.
Las Hayas Is het enige 5 sterren hotel resort, 3 km van Ushuaia af, uiteraard een prachtig uitzicht op het Beagle kanaal en de bergen, ook een 9 holes golfbaan aanwezig en vele zakelijke faciliteiten.
Posada Fin del Mundo 8 kleine maar comfortabele kamers, heerlijk ontbijt, sfeervolle woonkamer en gezellige eetkamer. Rond de 60$ voor een tweepersoonskamer
Yakush hostel Populair hostel op een gunstige locatie in het centrum. Hebben dorms maar ook tweepersoonskamers, zonder eigen badkamer. Gezellige sfeer en mooi interieur, gratis internet. Tweepersoonskamer is 100 pesos, ongeveer 30 euro.
Free Style Vrij nieuw hostel met dorms en ook apartementen met keukentjes en aparte woonkamer. Bedden kosten 10 euro per nacht incl. ontbijt en de appartementen zijn ongeveer 50 euro.

Er is een vliegveld op 6 km van de stad af. Er gaan regelmatig vluchten naar Buenos Aires en El Calafate, bekend van het gletsjerpark Parque los Glaciares (Perito Moreno) en Parque Torres del Paine (Chili) en andere bestemmmingen. Ook gaan er lange afstandbussen, maar deze moet je op tijd boeken, anders zit je een paar dagen vast in Ushuaia.

 

 

 

 

 

 

Home  Terug naar Argentinie informatie 

 

 

 

26-01-2016

 

 

 

Andere plaatsen in ArgentiniŽ:

Salta / Cafayate / Iruya / Humahuaca / Quebrada de Humahuaca / Susques / Quebrada de Cafayate / Ushuaia / San Antonio de los Cobres / Yavi / Calafate / El Chalten / Los Antiguos /Cueva de las manos / Cerro Castillo / Cordoba / / Buenos Aires / Tucuman / Mendoza / Torres del Paine / El Bolson / Bariloche / Villa La Angostura / San Martin de los Andes / Junin de los Andes /Viedma / Carmen de Patagones / Bahia Blanca