Argentinie

Argentinie

San Antonio de los Cobros, ArgentiniŽ

San Antonio de los Cobros is een kleine mijnstadje op 3750 meter hoogte met zo'n 3500 inwoners.La polvorilla - San Antonio de Los Cobros

In koloniale tijden was het een tussenstop voor handelsverkeer vanuit Argentinie via de Puna de Atacama in Chili door naar Lima.

Tegenwoordig is San Antonio de los Cobros vooral bekend als bestemming van de Tren a las Nubes (trein naar de wolken). Dit is een deel van de prachtige treinrit vanuit Salta naar Augusta Victoria en Antofagasta in Chili. Echter, veel toeristen nemen de Tren a las Nubes tot aan La Polvorilla net voorbij San Antonio. La Polvorilla is een gigantische stalen spoorbrug  van 60 meter hoog en 220 meter lang. Deze is grofweg tussen 1925 en 1950 gebouwd op een hoogte van 4200 meter over de Rio de San Antonio de los Cobros. Met het hoogste punt op 4575 meter bij Abra Chorillos is deze spoorlijn een van de hoogste operationele spoorlijnen in de wereld.

In het dorpje zijn een aantal goedkope restaurants, een tankstation (zeldzaam in de regio) en enkele accommodaties waar je een of meerdere nachten kunt spenderen. Hieronder staan er een aantal:

Hosteria De Las Nubes Het beste hostal in het plaatsje, maar niet duur. Deze accommodatie vind je net voor de brug wanneer je uit Salta komt. Tel 0387-4909059
Hostal El Palenque Comfortabele budget optie, tel 0387-4909019
   

 

 

 

 

Home  Terug naar Argentinie informatie

 

 

 

26-01-2016

 

 

 

 

Argentinie Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Argentinie reizigers-informatie

 

 

 

 

 

 

 


 

Steun de goede doelen van ICFON en Veldwerk in Nepal. Plaats hier uw banner !