Argentinie

Argentinie

Quebrada de Cafayate - Argentinie - Happy Nomads

Quebrada de Cafayate

Deze kloof ligt vlakbij Cafayate en zo'n 100 kilometer ten zuiden van Salta. Het is een aaneenschakeling van bijzondere rotsformaties in verschillende kleuren, o.a. rood, bruin, groen, violet en kleuren ertussen. Je ziet o.a. natuurlijke schoorstenen, orgelpijpen, een amfitheater, kastelen, een monnik en een pad.
Lang geleden hebben brede en wildstromende rivieren gecombineerd met temperatuurswisselingen, incidentele zware regenbuien en de wind dit bizarre klovenlandschap gemaakt tot wat het nu is. De aardlagen zijn opengelegd en er hebben zich vreemde vormen doen ontstaan.
De bevolking heeft de steenformaties toepasselijke namen gegeven, de duivelsstrot, het amfitheater, de pad, de monnik, de kastelen en de duinen.
Vanuit Cafayate is de canyon ook per fiets te bereiken. Het is een hele mooie route. Je rijdt dan eerst langs wijngaarden en na een kleine 15 km kom je in de quebrada. Het geheel tot het plaatsje Alemania is zo'n 80 km. Het gedeelte met de namen is zo'n 35 km lang. Het is ook leuk om even van de weg af te gaan en de auto ergens neer te zetten. Misschien zie je dan nog een condor vliegen of een vos lopen of een guanaco. TIP: doe dit bijvoorbeeld bij het bordje Arroyo Don Bartolo, een paar km verder dan de duivelsstrot (vanaf Cafayate gezien) en bij het bordje La Yesera kan je met de auto een heel stuk een onverharde weg in. Voor een onverharde weg is deze behoorlijk goed. Dit is echt heel erg mooi en zeker een aanrader. Als je een 4x4 auto hebt, dan kan je helemaal naar boven rijden tussen nauwe kloven door en bovenop de berg, weliswaar naast een zendmast, heb je een prachtig uitzicht. 
Dit prachtige landschap verdient zeker een provinciaal of nationaal park status, bijzonder dat dit niet het geval is.

Quebrada de Cafayate
 

Quebrada de Cafayate

 

 

Accommodatie / hotels / hostals

In Cafayate is er volop accommodatie en ook nog betaalbaar (van 6 euro voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer tot 35 euro). Rondom het plein in de leuke rustige straatjes vind je genoeg hospedaje's, pensions. Sommige hebben zelfs een zwembad in de tuin. Ook aan het plein zitten een paar hotels. Hierbij noemen we een paar betrouwbare adressen:

El Portal de las Vinas Vlakbij het plein, leuk familie hostel, grote kamers met eigen badkamer, kamers rondom een tuin en binnenplaatsje.
Los Sauces Calchaqui 62, comfortabele kamers, kabel TV, verwarming, gratis parkeren, charmant hotel
Hotel Tinkunaku Diego de Almagro 12, schone en moderne kamers, rustige locatie, relaxte familiesfeer en een groot zwembad

 

 

 

 

Home  Terug naar Argentinie informatie

 

 

 

26-01-2016

 

 

 

 

Argentinie Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Argentinie reizigers-informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

Steun de goede doelen van ICFON en Veldwerk in Nepal. Plaats hier uw banner !