Argentinie - Mendoza

Argentinie

Mendoza - Argentinie - Happy Nomads

Algemene informatie m.b.t. Mendoza

Mendoza is de hoofdstad van de gelijknamige provincie 1050 kilometer ten westen van Buenos Aires (ruim 13 uur met de bus) en 340 kilometer ten noordwesten van Santiago de Chile. Het heeft ongeveer 130.000 mensen (inclusief omliggende gebieden bijna een bevolking van 900.000) en ligt op 700 meter hoogte. Mendoza is een hele leuke en relaxte stad met veel groen en brede lanen. Er zijn veel parken en pleinen. Het centrale plein Plaza de Independencia ligt in het centrum en leeft altijd. Hierom heen liggen de 4 andere belangrijke pleinen van Mendoza. Van deze 4 moet je zeker Plaza Espana gaan bekijken. Dit plein heeft vele azulejos, geglazuurde tegeltjes, een mooie vijver en fonteinen en allemaal verschillende bomen. Hier heb je even het idee dat je op een plein in AndalusiŽ zit. Het is heerlijk om je op de pleinen en in de parken even terug te trekken, mensen te kijken, te fietsen, wandelen of een terrasje te pakken. Als je vanaf het centrale plein Plaza de Independencia ten westen de weg Mitre neemt (hele mooie weg met prachtige villa's), kom je vanzelf in het grootste park Parque General San Martin. Dit park is 450 hectare groot. Je vindt er sportfaciliteiten, sportstadions, een dierentuin, universiteit, een openluchttheater en het belangrijkste monument van de stad; Cerro de la Gloria. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad en het park. Het park is te groot om te wandelen. Je kunt beter een fiets huren.

Exursies en trips in Mendoza en omgeving

Mendoza heeft de toerist veel te bieden; wandelen, fietsen, kanoen, raften en skien. In Mendoza is het mogelijk om ski-uitrusting te huren. Over de 3 belangrijkste wintersportgebieden (Los Penitentes, Las Lenas en Valles del Plata) in de provincie Mendoza kun je de website www.mendozaski.com bekijken. Los Penitentes ligt op 165 kilometer van Mendoza en is leuk om te combineren met Uspallata, Potrerillos en de Puente del Inca (op weg naar Chili).
In
Uspallata is een groot deel van de beroemde film Seven Years in Tibet met Brad Pitt opgenomen. De omgeving lijkt dus een beetje op Tibet.
Slechts 40 kilometer van Mendoza heb je een complex met thermale baden in het plaatsje Cacheuta. Ze liggen in een prachtige omgeving. Je kan er met een bus naar toe. Er is ook een slangenzwembad.

Ook kun je als je tenminste een ervaren bergbeklimmer bent de hoogste berg van Amerika de Aconcagua van bijna 7000 meter beklimmen. De berg wordt ook wel het dak van Amerika genoemd en is de hoogste top van het zuidelijk halfrond.

Uitgaan kan je ook uitstekend in Mendoza. Er zijn vele nachtclubs, bars en restaurants. Veel restaurants hebben ook terrassen. Overbodig is om te melden dat je hier uitstekende wijnen kunt drinken en de wijn is hier veel goedkoper in de horeca dan elders in Argentinie. Ook zijn er theaters.

Bodega's, wijnhuizen in Mendoza en omgeving

Mendoza staat met name bekend als het wijngebied van Argentinie. Er zijn vele wijnbodega's in de omgeving (de voorsteden Maipu, Lujan de Cuyo) en in de stad die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Het toeristenbureau heeft een kaart met wijnroute's. Ze bieden gratis rondleidingen en je kunt daarna enkele wijnen proeven. Daarna is er de mogelijkheid om de wijn te kopen. Je kan een fiets huren om de bodega's te bezoeken of met een auto of de bus gaan. Buiten de stad, in de provincie vind je met name wijngaarden en wijnhuizen in Valle de Uco (o.a. Salentein, die de wijn verzorgde op de bruiloft van Willem-Alexander en Maxima) en het zuiden, San Rafael en omgeving (o.a. Bianchi).
Enkele namen van de bodega's in Mendoza en directe omgeving die de moeite waard zijn om te bezoeken:

Bodega Escorihuela; Niet ver van het centrum. De rondleidingen zijn ook in het Engels. Dit is een van de oudste wijnhuizen van Argentinie en heeft al vele prijzen gewonnen. Ze exporteren ook naar het buitenland.
Bodega La Rural; in Maipu. De rondleidingen zijn ook in het Engels. Heeft een interessant wijnmuseum over de wijnproductie in de regio
Bodega Trapiche in Maipu, maakt de laatste jaren erg goede exportwijnen. Is op loopafstand van La Rural.
Bodega Etchart; aan de RN40 in Perdriel. Deze bodega exporteert o.a. ook naar Nederland en Belgie. Ze hebben al diverse prijzen gewonnen.

Meer informatie over bodega's in Argentinie

Mendoza is een uitstekende basis van waar je de prachtige omgeving en de Andes kan verkennen naar het westen toe. Ook kan je makkelijk en via een prachtige route naar Chili, als je daar naar toe op weg bent. Huur een auto voor een week of twee en geniet van al dit moois. Mendoza is met recht 1 van de mooiste plekken van Argentinie.

Accommodatie / hotels / hostels

In Mendoza is er volop accommodatie en ook nog betaalbaar. Uiteraard heb je ook luxe hotels. Hierbij noemen we een paar betrouwbare adressen in verschillende prijscategorien:

Hotel Cervantes Sinds 1946 in het hart van de hoofdstad, 3 sterren accommodatie.
La Escondida B&B Mooie bed & breakfast in het centrum van Mendoza.
Damajuana hostel De beste locatie in Mendoza, populair, leuk en gezellig hostel. Bar, restaurant, park met zwembad
Park Hyatt Mendoza het enige 5 sterren hotel van Mendoza met super sjieke kamers en de beste lokatie aan het centrale plein Plaza de Independencia
Hostel Confluencia Goed hostel, op Espana 512.

 

 

 

 

Home  Terug naar Argentinie informatie

 

 

 

26-01-2016

 

 

 

 

Argentinie Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Argentinie reizigers-informatie

 

 

 

 

 

 

  

Steun de goede doelen van ICFON en Veldwerk in Nepal. Plaats hier uw banner !