Argentinie

Argentinie

Iruya, Salta, Argentinie - Happy Nomads

Iruya is een knus bergdorpje dat op circa 3500 meter hoogte tegen een bergwand in het oosten van de Quebrada de Humahuaca lijkt geplakt. Het ligt in een doodlopende vallei op circa 50 kilometer van Humahuaca. De weg voert nagenoeg geheel over onverharde weg, o.a. over de Condor pas van 4.000 meter hoog door de Sierra de Zenta. Vanaf hier wordt de route prachtig. Het landschap is schitterend en met wat geluk kom je ook lama, vicuña's en condors tegen. Alleen de rit naar Iruya toe is al de moeite waard. Let wel op. Het makkelijkste gaat dit met een 4 x 4. Met een gewone auto kan het ook, maar niet als het regent of net flink geregend heeft, dan is de weg absoluut onbegaanbaar door de modder en eventueel hoog water in de vele stroompjes waar je door heen moet.
Vanuit het plaatsje zelf kun je mooie wandelingen door de quebrada maken. Wanneer men een stuk de rivier volgt en op de juiste plaats omhoog klimt, komt men uiteindelijk bij de ruines van Titiconte (nb deze zijn nog vrij ver weg en liggen op privé terrein waarvoor je toestemming nodig hebt, informeer bij een gids). Deze ruines schijnen een groter oppervlakte dan Iruya zelf te hebben, maar zijn nog nauwelijks opgegraven.

landschap bij Iruya kerk Iruya lama's onderweg naar Iruya

landschap bij Iruya

Kerk in Iruya

Lama's onderweg naar Iruya

 

In het dorpje zijn circa 10 accommodaties waar je een of meerdere nachten kunt spenderen. Hieronder staan er een aantal:

Hosteria de Iruya Boven op de heuvel nabij de begraafplaats. De beste accommodatie in het plaatsje met prachtig uitzicht.
Hostal Federico III Nice hostal with cheap but comfortable room 20 meters from the central square
Hospedaje Lily Goedkope hospedaje aan de oostkant van de Iruya rivier
Hospedaje y Camping El Anaco Boven op de heuvel nabij Hosteria de Iruya

 

 

 

Home  Terug naar Argentinie informatie

 

 

 

26-01-2016

 

 

 

 

Argentinie Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Argentinie reizigers-informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

Steun de goede doelen van ICFON en Veldwerk in Nepal. Plaats hier uw banner !