Argentinie

Argentinie

El Chalten, Argentinie - Happy Nomads

El Chalten is een vrij jong plaatsje. Het is pas in 1985 gesticht om een definitieve claim op het land te leggen voordat Chili het zou doen en natuurlijk ook om het toerisme te ontwikkelen. Door het plaatsje zeer ruim op te zetten en nagenoeg geen een gebouwtje dezelfde vorm te geven, is men geslaagd om een vrij aardig (vakantie)dorpje op te zetten. Het is echter de vraag hoe El Chalten zich zal ontwikkelen als de nieuwe asfaltweg vanuit El  Calafate binnen enkele maanden (na begin 2006) klaar zal zijn en de reistijd zal halveren.

Vanuit El Chalten kun je wandelingen maken in "Parque Nacional Los Glaciares". Dagwandelingen naar de basis van Cerro Torre (3 uur enkele reis) en Cerro Fitz Roy (een aparte granieten berg, bekend vanwege zijn vorm, hoogte en de moeilijkheid voor bergbeklimmers, 4 uur enkele reis) zijn de bekendste.

Rond beide pieken hangen veelal veel wolken. Als het mooi weer is, neem het er dan direct van. Wil je toch gaan wandelen als het bewolkt is, overweeg dan om pas na de lunch te vertrekken en rond 19 a 20 uur terug te keren vanaf Laguna Torre resp Laguna de los Tres, daar (althans de 4 avonden die wij er waren) de lucht 's avonds telkens opklaarde.

Fitz Roy, Patagonie El Chalten - park Los Glaciares omgevallen bomen - Patagonie

Fitz Roy, beroemde berg om te beklimmen

El Chalten in zijn omgeving

omgevallen en dode bomen

Vele mensen maken een 3 tot 4 daagse trekking en kamperen op de gratis campings die langs de trails liggen. Zo kun je een rondje lopen en kamperen bij Campamento Poincenot, Laguna Capri, Campamento D'Agostini. Neem voldoende eten mee (drinken kun je gewoon uit de riviertjes en meertjes) want onderweg kun je niets krijgen.

Naast deze trekkings kun je ook trekkings maken naar Lago Electrico en Laguna Torro of met de bus/eigen auto naar Lago del Desierto gaan.

In El Chalten zijn volop hotels, hospedajes, hostals en ook 2 gratis campings te vinden.

 

Restauranttip in El Chalten:

Estepa Resto & Bar - Cerro Solo esquina Antonio Rojo, Tel.: (02902) 493069, Mail: esteparestobar@yahoo.es

 

 

Home  Terug naar Argentinie informatie Patagonie hotels

 

 

 

26-01-2016

 

 

 

 

Argentinie Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Argentinie reizigers-informatie

 

 

 

 

 

 

 


 

Steun de goede doelen van ICFON en Veldwerk in Nepal. Plaats hier uw banner !