Argentinie

Argentinie

Cerro Castillo Chili/Argentinie - Happy Nomads

Villa Cerro Castillo is de grensplaats aan de Chileens kant van de grens met ArgentiniŰ ter hoogte van Cancha Carrera. Deze grensovergang is het dichtste bij het Nationale Park "Torres del Paine" in Chili en ligt zo'n 60 kilometer ten noorden van Puerto Natales.

Cerro Castillo is vanuit El Calafate is circa 2 a 3 uur rijden bereikbaar.

In Cerro Castillo vind je 2 restaurants en een winkel met proviand. Officieel mag je geen plantaardige spullen meenemen de grens over en hier kan je dus nog eten inslaan, wanneer je in Torres del Paine wilt gaan kamperen. Ook kun je er geld wisselen om de entree van het park in Chileense pesos (10.000) te kunnen voldoen. Het verdient echter aanbeveling om dit in El Chalten te doen, daar de koersen hier minder goed zijn. Andere zaken dan de entree van het park, kun je gewoon in Amerikaanse dollars of soms ook euro's betalen.

Met wat geluk kun je ook tanken in Cerro Castillo en je vindt er 2 accommodaties/hotels waarvan 1 aanzienlijk goedkoper is dan de refugio's in Torres del Paine.

De twee accommodaties in Castillo zijn:

Hosteria El Pionero aan de westkant van het dorp

Hospedaje Loreta BelÚn (USD 20,- per bed, incl ontbijt), in het oosten van het plaatsje achter het douanekantoor.

Aan Argentijnse kant vind je accommodatie (een motel) tussen Cancha Carrera en Tapi Aike of eventueel helemaal in Esperanza: hotel, bar, restaurant La Esperanza tegenover het benzinestation in dit zeer kleine gehucht.

 

 

 

 

Home  Terug naar Argentinie informatie

 

 

 

26-01-2016

 

 

 

 

Argentinie Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Argentinie reizigers-informatie

 

 

 

 

trefwoorden: hostel, argentinie, hostal, hotel, hosteria, hospedaje, hostels, hotels, hoteles

 

 


 

Steun de goede doelen van ICFON en Veldwerk in Nepal. Plaats hier uw banner !