Auto huren in Argentinie - goedkoop

Argentinie

 

 

 

Home  Terug naar Argentinie informatie

(Goedkoop) auto huren in ArgentiniŽ           

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal autoverhuur bedrijven in Argentinie:

  

Het huren van een auto in ArgentiniŽ is vrij goed betaalbaar. In bijv. Buenos Aires en Mendoza heb je voor circa 20 a 25 euro per dag (indien je voor een week huurt) een compact car (bijv een Chevrolet(=Opel) Corsa of VW Gol), incl circa 1500 km vrij. Meerprijs bedrag circa 35 a 50 centavos (=10 a 15 eurocent) per km en benzine kost circa Pesos 1,90 per liter. In PatagoniŽ zelfs fors minder, zo'n 1,25 a 1,30 pesos per liter.

Het verdient aanbeveling om van te voren je behoeften van het aantal kilometers in te schatten, want prijzen verschillen en net als bij mobiele telefoonmaatschappijen in Nederland hangt het enigszins af van je verbruik welke aanbieder het goedkoopste is.

Auto huren in Mendoza.

In Mendoza zitten 7 autoverhuurbedrijven vlakbij elkaar in de Primitivo de la Reta nabij de kruizing met Don Bosco.

In Mendoza was in ons geval (geschat aantal kilometers 1500 a 2000) Budget rent-a-car de goedkoopste aanbieder. De service was hier ook erg goed en vriendelijk.

Auto huren in Tucuman.

In Tucuman was Movil Renta de goedkoopste aanbieder voor een tocht van 2 weken (3000 kilometer vrij) door Tucuman, Salta en Jujuy provincies.

Calafate / PatagoniŽ

In Calafate hebben we wederom een auto gehuurd bij Budget rent-a-car, om via de Ruta 40 naar Bariloche te rijden. Wel weer de goedkoopste, maar de service van de kleine vestiging in het Cerro Calafate hotel bleek behoorlijk belabberd. Het huurbedrag was overigens hetzelfde als in Mendoza en het is dus niet zo dat auto huren in PatagoniŽ per definitie duurder is, zoals soms beweerd wordt.

Ga je de route 40 rijden tussen Bariloche en El Calafate overweeg dan serieus het huren van een 4x4. Deze weg is nl vrij slecht en hobbelig en kan door regen (ook in de zomer) zeer slecht begaanbaar worden. Zie ook ons verslag mbt La Ruta Cuarenta

Bariloche / PatagoniŽ

In Bariloche zitten velen autoverhuurbedrijven. Echter, in het hoogseizoen is de vraag hoger dan het aanbod en kan het lastig zijn om een auto te vinden/krijgen. Reserveren verdient dus aanbeveling.

Tijdens onze trip van Calafate naar Bariloche hadden wij wat schade opgelopen. Van te voren hadden we al geinformeerd wat de kosten zouden zijn om dit te laten repareren. Verschillende mensen schatten het op slechts $50-a $100. Budget Bariloche wilde ons echt $500 laten betalen. Door nogmaals een taxatie te laten uitvoeren in Bariloche en dit op papier te laten zetten hoefden wij uiteindelijk "maar" $250 te betalen. We nemen aan dat dit soort dingen natuurlijk niet typerend zijn voor Budget, maar eerder dat dit vaker gebeurd in de autoverhuur-branche. Let dus goed op en onderhandel !

Combi ArgentiniŽ / Chili

Wanneer je vanuit Argentinie ook naar Chili wil, moet je dit van te voren wel aangeven bij de autoverhuurmaatschappij. Je hebt nl een aparte toestemming van de eigenaar hebben om naar Chili te gaan. Deze toestemming is auto gebonden en niet alle auto beschikken standaard over de juiste papieren. Dit betekent overigens niet dat het duurder hoeft te zijn.

Autoverzekeringen

Over het algemeen hoort er bij de autoverzekering een eigen risico van Arg$2000 en Arg$4000 bij het omrollen van de auto. Dit kun je verminderen tot de helft tegen een extra bedrag per dag. Zelf doen wij nooit aan het afkopen, daar dit relatief duur is en je met de besparing als snel zelf het eventuele hoger bedrag kunt betalen.
Voor PatagoniŽ zou je dit eventueel wel kunnen overwegen. Hier hebben we nl. aanzienlijk meer huurauto's met schade zien rondrijden en een aantal 4x4's gespot die daadwerkelijk een koprol hadden gemaakt. Daar de wegen vrij slecht zijn, is het risico op schade hier groter.

Let op: op de heuvelachtige gravelwegen kun je bij plotselinge manouvres bij snelheden van 60 tot 80 km per uur al omver rollen.

Your car rental company on this page, click here !

 

 

 

Argentinie Cultuur / Historie / Politiek / Economie

Argentinie reizigers-informatie

 

 

 

 

 

 

26-01-2016

 

 

fleetmanagement / auto's